Gå til handlekorga
Produkt: 0 Sum: kr 0,-
1964
Status: I sal
ISBN: 9788252169195
Utgåve: 1
Opplag: 2
Utgitt: 2006
Format: Innbunden
Også tilgjengelig som:


Del |

1964
Innbunden  kr 149,-
Som vanlig bevegar Hovland seg mellom ulike populærkulturelle fenomen som musikk og film i ein forrykande oppvekstroman som overgår det meste. Boka tek pulsen på året.

Hovudpersonen i romanen er blitt like gammal som Bert Bobsey, den eldste Bobsey-tvillingen. Rundt han og familien skjer det dramatiske og kvardagslege ting, mystiske sekter gjer seg gjeldande, verda blir som ny, og draumar blandar seg med røyndommen. Sommaren 1964 blir den lengste i manns minne, brått skjer eit uforklarleg dødsfall, og mangt tyder på at året 1964 aldri skal ta slutt.

Innbunden utgåve til pocketpris!

Frå bokmeldingar
"Konsentrert, hardkokt og underfundig perle av en roman om å være 12 i det herrens år 1964"
Terje Eidsvåg,  Adresseavisen

"Hovland har et glitrende grep om dette spennet mellom det universelle og det hverdagslige ... Romanen lyser av deilig skarpt smidde setninger og dialoger. 1964 er en ny god grunn til å befeste Hovland som en av de mest interessante forfatterne i Norge."

Marie Aubert,  Bergens Tidende

"Sjarm, vidd og alvor i roman om oppvekst ... lettlest og underholdende .. Den velsmurte og tilgjengelige formen frarøver ikke fortellingen tyngde. Bak skøyen og viddet er alvoret tydelig"

Maya Troberg Djuve,  Dagbladet

"Ragnar Hovland er kanskje en av Norges aller mest internasjonale forfattere ... Til tider er dette en le-så-man-grinerbok."

Bjørn Gabrielsen,  Dagens Næringsliv

"Haustens mest sjarmerande roman"

Marta Norheim,  NRK

"Det er underholdende lesning, uhyre velskrevet, med språkperler og sjarm"

Morten Abrahamsen,  VG
print
Ragnar Hovland
(f. 1952) er ei av dei mest særeigne stemmene i norsk litteratur. Full av spenstige innfall, merkverdige karakterar og populærkulturelle referansar har han i sn ...
Fleire bøker frå Ragnar Hovland:

Samlaget

P.b. 4672 - 0562 Oslo

Besøksadr: Mariboes gate 13