Gå til handlekorga
Produkt: 0 Sum: kr 0,-
Jan Roar Leikvoll
Foto: Tove K. Breistein

Jan Roar Leikvoll

(f. 1974) debuterte med romanen Eit vintereventyr i 2008. Med Fiolinane (2010) og Bovara (2012) stadfesta han at han er ein av dei sterkaste og mest originale stemmene i ny norsk litteratur.

Bøkene til Leikvoll er kjenneteikna av eit brutalt, rått, men samtidig vakkert og kjenslevart språk, der yttergrensene av menneskelig erfaring blir portrettert med nådelaus realisme. Leikvoll er ein original forteljar som tør å gå heilt eigne vegar, og for dette har han hausta unison ros frå kritikarar og lesarar.

Hausten 2010 blei Leikvoll tildelt Sigmund Skard-stipendet for det som er starten på ein original og viktig forfattarskap. I grunngjevinga frå juryen heitte det m.a. at Leikvoll har på truverdig og effektfullt vis smelta saman det vonde og det vakre, og vi kan ikkje unngå å bli rørt av dei spørsmåla som bøkene hans stiller. Juryen ser fram til at Jan Roar Leikvoll skal skape nye spennande og originale litterære univers.

Leikvoll fekk den prestisjetunge prisen Stig Sæterbakkens minnepris 2013 og Bokhandelens forfattarstipend 2013.

Leikvoll er frå Frekhaug i Nordhordland og har gått på Skrivekunstakademiet i Hordaland.

print

Fleire bøker frå Jan Roar Leikvoll

Fiolinane
kr 149,-
Jan Roar Leikvoll fekk stor merksemd for debutboka Eit vintereventyr, og med si andre bok viser han seg nok ein gong som ein original forteljar som tør å gå heilt eigne vegar.
Fiolinane
kr 359,-
Jan Roar Leikvoll fekk stor merksemd for debutboka Eit vintereventyr, og med si andre bok viser han seg nok ein gong som ein original forteljar som tør å gå heilt eigne vegar.

Siste bok

Songfuglen_pocket
kr 149,-

Handlinga i denne romanen er lagt til ein namnlaus by, befolka av kvinner og forbode for menn. Jakoba veks opp forkledd som jente, beskytta av mora og tanta. No som han er i ferd med å...

Litterære prisar

Bjørnsonstipendet
Bjørnsonstipendet 2011

Bokhandelens forfattarstipend 2013
Stipend på 200 000,-

Nynorsk Litteraturpris 2010
For Fiolinane

STIG SÆTERBAKKENS MINNEPRIS 2013

Sigmund Skard-stipendet
Sigmund Skard-stipendet for 2010